Kontoen

av | sep 25, 2018 | Refleksjoner | 0 kommentarer

Er du en som lider og sliter, kanskje du tror det finnes en konto, en lidelseskonto som vokser med lidelsen din, og hvor du kan ta ut fordeler og gode ting etter hvert? Du tenker at det må finnes rettferdighet i denne verden, at lidelsen må belønnes og Gud må slenge til deg noen hyggelige ting. Dessverre er det ikke slik.

Det finnes en lidelseskonto, men du kan bare hente mer lidelse der, så du kan like gjerne skifte kontonummer i dag. Ha heller en konto for fornøydhet. Er du klar over hvor godt det egentlig er å velge å være fornøyd? Det er ikke det samme som å få ønskene oppfylt. Men det er å akseptere det jeg har. Om du visste at om en måned skulle du vinne en million, hadde du da klaget over minus på kontoen i dag? Hadde du følt mismot og elendighet?

Nei, selvsagt ikke, du hadde bare smilt, kjent på glede, vært fornøyd. Hva om du kan få den millionen i form av gode følelser nettopp ved å velge glede? Vet du hva som hender når du føler glede? Det avgir spor i auraen din, som følger med vinden og dras gjennom by og land og suger til seg mer glede, som svømmer tilbake til deg, slik at auraen din fylles enda mer. Folk smiler til deg, viser seg fra sitt rause jeg, liker deg og vil samarbeide. Glede avler glede. Du tiltrekker deg gode ting.

Men når ikke gleden er der, hva skal man gjøre da?

Når det er bare vondt å puste og være i livet. Hvordan kan man endre fornemmelsen i kroppen? Det første du skal gjøre, er å sette en høy prislapp på deg selv. Om du synes det er flaut i begynnelsen, så skal du sette den enda høyere, i alle fall ikke gå motsatt vei. Frem til nå har du muligens satt deg selv i billigkroken, kanskje har du plassert deg til selv i hyllen for gis bort. Eller du har satt en pris med altfor lav verdi. Andre som kommer forbi, kikker på deg, men nei, det er for billig dette, det kan ikke være verdt så mye, kom, vi går videre. Noen tar seg ikke bryet med å se på deg og du får opplevelsen av at andre ikke gir deg respekt eller anerkjennelse. Det kan virke som det bare kommer elendighet til deg. Kanskje dømmer du deg selv enda hardere på grunn av det.

Jeg er ikke god nok, jeg må være mindre verdt når det ser slik ut.

Føl innover, kan du se at du selv skaper disse resultatene? Tror du det er mulig å kjenne glede og en god fornemmelse når du avgir en dom om at du er mindre verdt, at du må betale for mye, gi for mye, og samtidig ikke fortjener å få? Du må sette den høye prislappen på deg selv. Kjenn hvor godt det er å elske seg selv. Kjenn at den lille dråpen av fornøydhet får sirkulerer rundt en stund, nære alle cellene dine, og vent på neste dråpe. Livet er fantastisk i at det responderer på deg, og vil møte deg med det du velger. Det er ikke ett: kanskje det vil møte deg…nei, det er et sikkert ja, det vil møte deg!

Tenk deg at du er en gammel telefonsentral med ledninger og koblinger fra gulv til tak. Om ingen hadde dratt i ledningene, og skiftet om på koblingene, så ville linjene vært fylt med harmonisk klang og deilig musikk. Det er slik du var i utgangspunktet. Helt perfekt, i samklang med alt. Så skjedde det masse omrokering og ting kom ut av takt, og det ble skurr på linjene.

Det er tid for å sette koblingene på rett plass. Aldri plasser deg selv i billigkroken mer, det er feil kobling! Sett den høye prislappen på deg selv, det er rett kobling. Da skal du se at resultatene blir en gla`konto overfylt til randen.

Produkter

Siste Blogg Innlegg

Pin It on Pinterest