Guide til Orakelkort

Hva er orakel kort? Her finner du en nyttig guide av Anita Angelica Meyer om hva orakelkort er og hvordan de kan brukes. Mange gode råd og tips her!

Av Anita Angelica Meyer

Anita Angelica Meyer er svært dreven og erfaren innen tarot og orakelkort. Hun er forfatter, veileder og kursholder innen tarot, har egen youtube kanal og jobber som klarsynt i Magic ved siden av arbeid i helsevesenet. Den følgende manualen har Anita skrevet eksklusivt for brukere av AnnetteLaurenze orakelkort. (men kan anvendes til alle typer kort) (Copyright)

 

 

Hva er orakel kort og hvordan kan vi bruke dem?

 

Hvilke kort skal jeg velge Det finnes veldig mange ulike typer orakel kort med ulikt fokus og tema avhengig av kunstneres interesse og erfaringer. Felles for orakel kort er at de skal bygge opp, opplyse, inspirere, veilede og motivere gjennom tekst og bilder. Noen kan være veldig spirituelle. Andre kan være mer psykologiske. Og det finnes mange kort med fokus på healing og selvutvikling. Det finnes kort med kristent preg for eksempel englekort. Sjamanistisk inspirerte kort og kort mer farget av Østens religioner og tankesett. Så hvilke skal du velge?  

Når du skal kjøpe orakel kort, så er det lurt å følge magefølelsen. Se hva du blir tiltrukket av og les på tema om det er noe du kjenner passer for deg. Tenk over hva du ønsker å bruke dem til. Er det åndelig innsikt du ønsker? Selvutvikling og healing? Er det romantisk kjærlighet eller økonomi du er interessert i? Se hva du tiltrekkes av og hvordan dette passer med tema du er interessert i.

 

Innvielse av kortene Når du har kjøpt kortene dine, anbefaler jeg deg å innvie dem. Det kan du gjøre på mange måter. En helt enkel måte som jeg pleier å bruke er som følger: Ta kortene ut av esken og se gjennom dem og kjenn om det føles bra for deg. Deretter legger du bunken inn mot hjertechakraet ditt. Si en liten takkebønn for kortene og be om at de koples til ditt hjerte og ditt høyere selv, og vil veilede deg til ditt høyeste og beste. Jeg pleier også visualisere en tråd av lys fra mitt hjerte chakra og inn i kortene og så ser jeg lys tråden gå videre opp gjennom toppen av hodet; krone chakra, og opp til mitt høyere selv som jeg ser for meg som et lys, og videre opp til den guddommelige skaperkraften. Kjenn etter hva som er rett for deg og følg din egen magefølelse i hvordan du vil gjøre dette. (PS: Dersom du ikke har innviet dem eller ikke ønsker dette, er det helt ok. Det er kun et råd.)

 

Tips og råd til bruken av kortene Etter at du har innviet kortene dine, så er du klar til å bruke dem. Du kan for eksempel begynne med å trekke et kort for dagen hver dag. Du kan for eksempel spørre: Hva trenger jeg å vite i dag? Eller hvordan blir dagen min i dag? Å trekke ett kort hver dag og skrive ned og sjekke på kvelden, er ofte lærerikt og en fin måte å bli kjent med kortene dine på.

Kanskje er det noen spesifikke ting du ønsker å spørre om. Kanskje er det kjærlighet eller jobb. Det som er viktig, er å være bevisst dine egne ønsker og hvordan de kan påvirke svarene du får.

Kanskje er det en person du er betatt av og som du gjerne vil at skal like deg på samme måte. Eller hvis du mistrives veldig mye i jobben din, ønsker du sterkt bekreftelse på at du får en ny jobb.

Det er helt nødvendig at du trener på å puste dypt, gi slipp på dine ønsker og forventninger før du stokker og legger kort ellers vil dine sterke følelser bli energien kortene responderer på, og da vil du ikke få et klart svar. Vi kan ha sterke følelser rundt noe, men det er ikke alltid sånn at det vi vil ha, er det vi trenger. Her er det viktig å stole på at den guddommelige kraften og ditt høyere selv, vet bedre enn deg hva som er til det høyeste og beste for deg og din utvikling. Vi ser jo bare gjennom vårt eget ego fokus. Egoet kan ikke se det store perspektivet slik som det høyere selvet kan. Så hvis du vil at kortene dine skal fungere på beste måte og gi deg klare svar, er det alltid lurt å kople inn et ønske om at det høyeste og beste blir vist deg i kortene. 

 

Her er noen eksempler på spørsmål du kan stille:

 

 • Hvordan kan min relasjon til …person du er betatt av, tjene til det høyeste og beste for meg og alle involvert.
 • Hvordan kan jeg finne kjærlighet som tjener til det beste for min utvikling og glede
 • Hva kan jeg gjøre for å tiltrekke meg en partner som er til det beste for meg
 • Hvordan kan jeg forbedre min opplevelse av jobb situasjonen
 • Hva kan jeg gjøre for å håndtere vanskelighetene på jobben/i familien til det høyeste beste for meg og alle involverte
 • Hva må til for at jeg kan finne en ny og bedre jobb i samsvar med mitt høyeste og beste
 • Hva trenger jeg å vite om å være i denne relasjonen i forhold til mitt høyeste og beste
 • Hva trenger jeg vite om denne situasjonen med tanke på mitt høyeste og beste

Nb: Det er viktig at du er klar over at kortene ikke svarer på spørsmålet ditt hvis din energi ikke samsvarer. Det vil si at hvis du er veldig sint, trist eller såret eller har sterke ønsker om å få bekreftet noe, så hjelper det lite at du formulerer spørsmålet riktig. Kortene vil reagere på din energi. Alt er jo energi. Derfor er det viktig at du først puster dypt, nullstiller deg og gir slipp på dine egne følelser og åpner opp for å bli vist det høyeste og beste for deg og alle involverte.

 

Stokkingen Når du har nullstilt deg og formulert spørsmålet ditt, kan du stokke kortene. Du må bare lære å stole på at de rette svarene kommer. Stokk og kjenn når det er rett å stoppe og stokke. Du kan ta det øverste kortet eller du kan dele bunken i to eller tre og deretter legge sammen til en bunke og deretter ta det øverste kortet. Eller du kan ta de øverste i de delte bunkene. Du kan legge alle utover og trekke et kort. Det finnes ikke noe galt eller rett. Her må du bare øve deg på å kjenne etter hva du føler for å gjøre og stole på det. I start fasen er det lurt å trekke kun ett kort de første dagene, så kan du for eksempel gå over til å trekke tre kort.

 

Bruk notatbok Jeg anbefaler å ha en liten notatbok der du skriver ned dagens kort og hvordan budskapet passet med dagen din når kvelden kommer. Skriv også ned svar du har fått for eksempel på kjærlighet og jobb. Hvis du for eksempel har fått bekreftelse på kjærlighet eller ny jobb, så er det ikke sikkert at dette skjer umiddelbart og heller ikke sånn som du forventer det. Det betyr ikke at svaret du har fått, ikke er riktig. Derfor er det så lurt å skrive det ned, så du kan se hvordan budskapet stemte for deg selv om det ikke skjer med en gang. 

 

Kort oppned Hvis et kort kommer opp ned, kan det bety noe du ikke skal gjøre eller velge akkurat nå. I starten er det lurt å bruke kort kun rette vei, så du ikke blir forvirret og usikker. Reverserte kort kan handle om noe du ikke ser, noe du benekter eller fortrenger. Det være en liten advarsel om noe som ikke tjener til ditt høyeste beste. Dette vil du etter hvert forstå, jo mer du bruker kortene. Jo mer du bruker kortene, jo mer vil også din intuisjon utvikle seg.

 

Håndtering av kortene For å ha glede av kortene, er det viktig å ha respekt for dem. Kortene er et verktøy til å kommunisere med ditt høyere selv, men engler og åndelige guider og veiledere. Se på kortene som en telefon linje til dine veiledere og ditt høyere selv. Ikke still samme spørsmål mange ganger i håp om å få det svaret du ønsker. Da er du i egoets makt og vil ikke få kortene til å fungere for deg. Du kan også rense kortene dine for å nøytralisere energien din i dem. Kortene kan renses på flere måter. Du kan for eksempel:

 • legge de ut eller i vinduet i måneskinn eller solskinn
 • legge krystaller oppå kortene
 • knipse på bunken tre ganger mens du visualiserer lys gå gjennom kortene og si en liten bønn som for eksempel -takk for at kortene nå renses for all min og andres energi.

 

Eksempler på kortlegg Et enkelt, men dypt tre korts legg:

Stokk og legg opp tre kort angående noe du ønsker klarhet i.

Kort 1 viser situasjonen. (Hva trenger jeg å vite til det høyeste og beste i denne ….. situasjonen for meg og alle involverte)

Kort 2 er et handlingskort. Det viser deg noe om hva du trenger å gjøre/la være å gjøre eller hvilke holdninger du kommer lengst med i forhold til det du spør om.

Kort 3 viser mulige utfall når du følger rådet i kort 2.

 

Takknemlighet Når du har lagt kort, skrevet ned svar, så husk å takke den åndelige verden for hjelpen. Hvis kortene er vanskelig å forstå, så la de ligge en stund og se på dem senere. Du kan også be om å få et forklarings kort, og trekk et for å belyse. Du kan også be guidene dine hjelpe deg å forstå budskapet. Du kan også prøve å formulere spørsmålet på en annen måte og legge opp nye kort. Husk å nullstille deg. Avslutt alltid med å takke.

Jeg ønsker deg masse lykke til med orakel kortene dine og håper du finner glede og visdom underveis i prosessen. Hilsen Anita

 

ANITAS KOMMENTAR TIL Å LAGE DENNE MANUALEN:

Tusen takk for tilliten, Annette! Det er bare en glede å få lov til å bidra. Kortene dine er unike, dype og skiller seg ut fra andre orakel kort gjennom en kombinasjon av psykologisk og spirituell veiledning på sitt beste!

Pin It on Pinterest