OM MEG

Annette Laurenze Sunde

Billedkunstner – Orakelkortskaper – Sykepleier

Fra Stavanger ❤

 

CV

U T S T I L L I N G E R

Oljemessen 2002

Cafe-Galleriet 2003

Ting og Tang 2004

Galleri Croma 2005

Utstein hotell 2006

Sola kulturhus 2006

Krabbeloftet Galleri 2007

Helgaa Festivalen 2007 –

– Valgt som en av 4 kunstnere av Kjell Pahr-Iversen-

Lepsøe Galleri 2008

Galleri Oscar 2010

Gamle Skudenesgård Galleri 2010

Galleri Krossen 2011

Frida Hansen Huset 2012

Galleri Mollerin 2012

Sola Helsefarm 2013

Annes Galleri og Ramme 2014

Frida Hansen Kunstmesse 2015

Kopervik Kulturhus 2015

Sola Kulturhus 2015/2019

Galleri Sisyfos 2016

Sola Helsefarm 2016

Frida Hansen huset 2018

Sola Kulturhus 2019

Bergeland Bydelshus 2020

K U N S T/K U N S T K O R T   E R   I N N K J Ø P T :

-Wilberg AS

-ECC AS

-Universitetsykehuset i STV

-Revus Energy (Wintershall AS)

-Transit Equipment

-Sandnes Fysioterapi

-Figgjo Porselen

-Sola Trykkeri & Kopi AS (kunstkort)

-Stiftelsen Arken (kunstkort)

-Hess Norge (kunstkort)

-Det norske misjonsselskap

-Sola Helsefarm

MINE KUNSTKORT ER FØRT PÅ FØLGENDE BUTIKKER:

-Byrkjedalstunet i Byrkjedal

-Stokka blomster i Stavanger

-Kolnes-Zwerg blomster i Stavanger

-Vi-To frisør i Stavanger

-Sola Helsefarm på Sola

-HusHim I Skudeneshavn

-Anne`s Galleri og ramme

-Huset på landet butikkene

-Straen interiør

-Traktøren kjøkkenutstyr

-Til Bords

-Glass og ramme Ålesund

-Mors antikviteter Skudeneshavn

-Sigurd Svensen Glassmagasin

-Christiania Glassmagasin

-Blå Eik Farsund

-Romsøe konditori i Stavanger

-Gaia senteret Alvdal

Kunstkort-firma er nå nedlagt.

Gis kun som donasjoner eller som gaver ved kjøp av kunst

MINE INSPIRASJONSKORT MED BOK, SELGES

-Tanum Bokklubber, Energica

-Kortperler.no

-Mystica.no

-Manumu.no

-Sola helsefarm

-Ellers på messer rundt omkring i landet

Personalia og interesser

GENERELT OM MEG

Jeg heter Annette Laurenze, er 48 år og kommer fra Stavanger. De siste femten årene har jeg bodd i nabokommunen Sandnes. Jeg har to barn. Datteren min Sara på 25 år, bor i Sydney og tar master i bærekraftig business. (Savnet er derfor stort og jeg gleder meg til sommeren når hun kommer hjem!) Jeg har også en sønn på 12 som heter Haakon. Han er snart klar for ungdomsskole, er kjempeflink til å tegne og elsker bryting og Gaming!

Jeg er utdannet sykepleier og har opp gjennom årene arbeidet ved mange ulike steder, alt fra sykehus, apotek og helseklinikk. Jeg har også arbeidet mye med kunst og design i ulike former. Min intensjon med det jeg gjør er å inspirere andre og bidra til økt selvinnsikt og åndelig våkenhet. Jeg ønsker å spre innsikter og formidle en ny måte å se livet på.

TURENE I FJELL OG HEI

​I mange år har jeg vært en aktiv turgåer i fjellet. Jeg har gått mange turer med «turbok-forfatter» Sverre Ramdahl Ranum, som går i fjellheimen flere ganger i uka. På den måten har jeg kunnet komme meg ut på lange og gode turer i hverdagen, noe jeg nesten er blitt avhengig av. Vi har vært på utallige fjelltopper i Rogaland, og delt mange fine stunder. KOMMER MER

Om billedkunsten

Jeg begynte å male for snart tyve år siden, og hadde min første utstilling i 2001. På den tiden var alt nytt, jeg var nysgjerrig og prøvde ut teknikker og ulike medium. I begynnelsen var alle bildene i akryl, men etter et malekurs hos Tor Olav Lunde på Jæren, begynte jeg å bruke olje.

Maleriene endret seg etter min egen indre prosess og utvikling. Jeg følte gjennom årene at bildene fikk et mildere og mer forsonende uttrykk, og ble mer harmoniske. Malingen har alltid gått i faser for meg, og jeg presterer best når jeg er i flow.

Maleriene mine er grunnet i akryl, og deretter bruker jeg en blandingsteknikk av olje og oljepastell, og jeg maler stort sett på lerret. Gjennom årene har jeg fått en egen stil og male-teknikk med mye struktur og sterke farger. Jeg bygger lag på lag, og liker detaljrike uttrykk. Selv føler jeg at bruk av fargekomposisjoner og evnen til å skape uttrykksfulle bilder er mine sterkeste sider.

​Mange spør meg om hvor jeg får inspirasjon til å male, og da svarer jeg alltid at det er noe som bare skjer. Inspirasjonen er tilgjengelig hele tiden, men at jeg må være påkoblet og mottakelig for å «laste inn». Noen ganger er jeg avskrudd og da funker det ikke å male. Men heldigvis er ikke det så ofte. Jeg opplever stort sett at jeg kan glede meg over den kreative energien. Det handler også om å ha tid og være disiplinert nok til å gjøre jobben ferdig. Som oftest maler jeg på mange bilder samtidig, og går fra det ene til det andre i perioder av ganger. Mye glede og energi til å male henter jeg også fra naturen. Det er selvrensende å dra på tur og jeg kommer alltid hjem med en god følelse. 

Om orakelkortene

​Et stort og uventet eventyr i livet mitt. Jeg hadde ikke planlagt å lage slike kort, og brukte det heller ikke så ofte selv. Jeg husker for mange år siden at en synsk mann spådde at jeg ville gjøre «suksess med englekort» Jeg stusset den gang og sa: nei, det kjenner jeg meg ikke igjen i. Men han skulle ha så rett som bare det!

I mars 2017 oppstod ideen om disse kortene. Helt ut av det blå kom tanken: Kanskje jeg skal lage orakelkort? Å kombinere bilder og tekst var egentlig perfekt produkt for meg å satse på, og jeg hadde også arbeidet med kunstkort-design siden 2010. Men orakelkort er noe annet enn kunstkort, de har energi og magi i seg, og er linket til det fantastiske mysteriet av skapelse. Jeg har etterhvert lært å kjenne dem som linken til vårt sanne jeg; den indre kjernen av visdom som vet og stråler klarest. Så hvordan kunne lage jeg lage slike kort? Som er ekte og troverdige?

Jeg hadde heldigvis ingen plan, for kanskje da hadde jeg sabotert og blandet meg inn med min personlighet og mine begrensinger. Jeg satte meg bare ned og  gjorde det. Minimalt med tenkning, og full tillit til denne prosessen. Alle titler, tekster og bilder kom til meg i rekordfart. Det var som å åpne en sluse og alt spratt frem.  Tittel ble Åndelig Våkenhet. Jeg printet kort ut på A4 ark og begynte å trekke og teste, og opplevde med det samme at de virket svært godt. Kort tid etter fikk jeg trykket opp noen på et lokalt trykkeri, og sendte ut til venner og andre som jeg visste brukte slike kort. Her fikk jeg bekreftet at kortene var sanne, klare, hjelpsomme og ganske magiske. Overveldende positiv feedback satte igang en kjede av gode ting. Blant annet ble de tatt inn hos Bokklubben ENERGICA og mange nettbutikker. 

Dette gav meg mersmak, og jeg plukket ut ett kort fra den første stokken som ble tema for stokk nummer to. Nemlig Syndebukken. Jeg skapte en ny stokk med utspring i skyld og skam, og hvordan håndtere og hjelpe seg selv. Denne var til testing over hele landet, ble evaluert og deretter endret til Helbredelse. Dette er terapikort og selvutviklingskort med en orakelvri! De speiler personen og virker på magisk vis, men de går dypere og er farget av egen psykologisk innsikt.

I 2020 kom stokk nummer tre som ble skapt på samme vis som den første. En fantastisk kanalisering og tilblivelses på kun uker. Jeg hadde så smått startet opp arbeid med indiske kort, men så kom denne energipakken ut av det blå. Jeg arbeidet intenst over få dager, og delte det ikke med noen. Selv da kortene gikk i trykken, visste ingen noen ting før prøveeksemplaret var ferdig. Jeg tok en stor sjanse da jeg bestilte storopplag med gull på kanter og dyr produksjon, men gjett om det har vært verdt det. Den beste til nå, sier mange. Den nye Hverdagsorakler har en høy vibrasjon og er et optimalt orakelprodukt. Selv om jeg har skapt alle de tre stokkene, føler jeg ikke eierskap til dem. Jeg har jo alle åndsverk-rettighetene, men på et annet plan er energien i kortene universell og ikke min personlig.

Om kunstkort og skriving

TEKSTFORFATTER

Jeg er glad i å skrive dikt, historier, blogg oa. Gjennom årene har jeg skrevet flere diktsamlinger og en roman, men ikke utgitt noe på forlag enda. Jeg har laget diktkalendere som ble utgitt gjennom privat samarbeid. Den ene til inntekt for barnehjem i Guinea og Sierre Leone i Vest-Afrika hvor min søster arbeidet, og den andre som i regi av en kvinnegruppe som jeg tidligere deltok i. Den tredje er en kunst og diktkalender for 2017. Jeg har mange andre skrive-prosjekter liggende som jeg vil fullføre en eller annen dag. I de siste årene har jeg for alvor kommet i gang med en bok med selvbiografisk innhold. Her deler jeg fra livet mitt, sett i en åndelig sammenheng. Da jeg begynte å skrive på denne boken, var intensjonen å kategorisere, forstå og integrere alle de merkelige opplevelsene jeg har hatt, på godt og vondt. Men etter hvert har jeg tenkt at dette kan være verdifullt for andre å lese, og at jeg må se det i større sammenheng. Det har derfor blitt mange re-starter på bokprosjektet mitt, men jeg skal komme i mål til slutt.

KUNSTKORTDESIGNER

​Jeg har en bakgrunn i kortdesign fra 2010. Jeg fikk en ide den gang om å designe egne kort basert på maleriene mine. Jeg lærte meg photoshop og indesign, og kunne etterhvert ta glede i teknikker og grafiske kreasjoner. Det var utrolig spennende å skape alle disse utrykkene, leke med farger og sette sammen mine dikt og bilder på denne måten. Jeg fant et trykkeri i utlandet som trykket kortene. I begynnelsen var kvaliteten dårlig, og endel forsvant i svinn. Men etterhvert fikk jeg grep på det, og leverte også kort til mange butikker i Norge. Jeg deltok også på Ullared store kassasuksess på TvNorge. Dessverre klarte jeg ikke å få noen suksess ut av dette, og det ble mer jobb enn hygge. (og kostet mer enn det gav) Idag har jeg kun kunstkortene her på nettsiden, hvor jeg gir med en pakke kort ved kjøp av orakelkort eller malerier. Jeg donerer også kort til gode formål. Sjekk gjerne ut kortene her!

Pin It on Pinterest