OM MEG

ANNETTE LAURENZE SUNDE

CV

U T S T I L L I N G E R

Oljemessen 2002

Cafe-Galleriet 2003

Ting og Tang 2004

Galleri Croma 2005

Utstein hotell 2006

Sola kulturhus 2006

Krabbeloftet Galleri 2007

Helgaa Festivalen 2007 –

– Valgt som en av 4 kunstnere av Kjell Pahr-Iversen-

Lepsøe Galleri 2008

Galleri Oscar 2010

Gamle Skudenesgård Galleri 2010

Galleri Krossen 2011

Frida Hansen Huset 2012

Galleri Mollerin 2012

Sola Helsefarm 2013

Annes Galleri og Ramme 2014

Frida Hansen Kunstmesse 2015

Kopervik Kulturhus 2015

Sola Kulturhus 2015

Galleri Sisyfos 2016

Sola Helsefarm 2016

Frida Hansen huset 2018

K U N S T/K U N S T K O R T   E R   I N N K J Ø P T :

-Wilberg AS

-ECC AS

-Universitetsykehuset i STV

-Revus Energy (Wintershall AS)

-Transit Equipment

-Sandnes Fysioterapi

-Figgjo Porselen

-Sola Trykkeri & Kopi AS (kunstkort)

-Stiftelsen Arken (kunstkort)

-Hess Norge (kunstkort)

-Det norske misjonsselskap

-Sola Helsefarm

MINE KUNSTKORT ER FØRT PÅ FØLGENDE BUTIKKER:

-Byrkjedalstunet i Byrkjedal

-Stokka blomster i Stavanger

-Kolnes-Zwerg blomster i Stavanger

-Vi-To frisør i Stavanger

-Sola Helsefarm på Sola

-HusHim I Skudeneshavn

-Anne`s Galleri og ramme

-Huset på landet butikkene

-Straen interiør

-Traktøren kjøkkenutstyr

-Til Bords

-Glass og ramme Ålesund

-Mors antikviteter Skudeneshavn

-Sigurd Svensen Glassmagasin

-Christiania Glassmagasin

-Blå Eik Farsund

-Romsøe konditori i Stavanger

-Gaia senteret Alvdal

Kunstkort-firma er nå nedlagt.

Gis kun som donasjoner eller som gaver ved kjøp av kunst

MINE INSPIRASJONSKORT MED BOK, SELGES

-Tanum Bokklubber, Energica

-Kortperler.no

-Mystica.no

-Manumu.no

-Sola helsefarm

-Ellers på messer rundt omkring i landet

BILLEDKUNST

Jeg begynte å male i 2000 og hadde min første utstilling i 2001. På den tiden var alt nytt, jeg var nysgjerrig og prøvde ut teknikker og ulike medium. I begynnelsen var alle bildene i akryl, men etter et malekurs hos Tor Olav Lunde på Jæren, begynte jeg å bruke olje.

Maleriene endret seg etter min egen indre prosess og utvikling. Jeg følte gjennom årene at bildene fikk et mildere og mer forsonende uttrykk, og ble mer harmoniske. Malingen har alltid gått i faser for meg, og jeg er avhengig av inspirasjon og flow når jeg maler.

Maleriene mine er grunnet i akryl, og deretter bruker jeg en blandingsteknikk av olje og oljepastell, og jeg maler stort sett på lerret. Gjennom årene har jeg fått en egen stil og male-teknikk med mye struktur og sterke farger. Jeg bygger lag på lag, og liker detaljrike uttrykk. Selv føler jeg at bruk av fargekomposisjoner og evnen til å skape uttrykksfulle bilder er mine sterkeste sider.

Inspirasjon får jeg fra hverdagslivet og gjennom egen sansning. Jeg er en ganske sensitiv person med et rikt indre liv. Jeg er bevisst, åpen, mottakelig og påvirkes lett av sanseinntrykk, møter og begivenheter. Mye glede og energi henter jeg også fra naturen, da jeg er glad i fjell og mark og får mange gode opplevelser der. Det er selvrensende å dra på tur og jeg alltid kommer hjem med en god og ren energi! 

ORAKELKORT

I mars 2017 oppstod ideen om å lage egne orakelkort. Jeg maler bilder og liker å skrive, så dette ble et perfekt produkt for meg å satse på. Den første stokken kom gjennom en impuls og ble skapt på kort tid. Jeg satte meg bare ned og gjorde det, og på to dager var utgangspunktet for orakel-stokken oppstått. Alle titlene, alle tekstene, og bildene kom til meg i rekordfart, det var som å åpne en sluse og alt spratt frem. Jeg kjente at virket umiddelbart og ble veldig overrasket. Kort tid etter fikk jeg trykket opp noen prøver på et lokalt trykkeri, og fikk bekreftet at kortene var sanne, klare, hjelpsomme og ganske magiske. Overveldende positiv feedback kom fra fjern og nær som testet kortene og dette satte igang en kjede av gode ting. Blant annet ble de tatt inn hos Bokklubben ENERGICA og mange nettbutikker.

I 2019 kom jeg med stokk nummer to og den er trykket i stort antall og er nå for salg ulike steder. Jeg har også laget en engelsk versjon av den første stokken som kommer for salg sommeren 2020. For tiden arbeider jeg på en tredje utgave med inspirasjon fra India og vedanta filosofi. 

TEKST

Jeg er glad i å skrive dikt, historier, blogg oa. Gjennom årene har jeg skrevet flere diktsamlinger og en roman, men ikke utgitt noe. Jeg har også laget diktkalendere, som ble utgitt. Den ene til inntekt for barnehjem i Guinea og Sierre Leone i Vest-Afrika, og den andre som et samarbeid i en kvinnegruppe som jeg tidligere deltok i. Den tredje er en kunst og diktkalender for 2017. Jeg har mange andre skrive-prosjekter liggende som jeg vil fullføre en eller annen dag. I de siste årene har jeg for alvor kommet i gang med en bok med selvbiografisk innhold. Her deler jeg fra livet mitt, sett i en åndelig sammenheng. Da jeg begynte å skrive på denne boken, var intensjonen å kategorisere, forstå og integrere alle de merkelige opplevelsene jeg har hatt, på godt og vondt. Men etter hvert har jeg tenkt at dette kan være verdifullt for andre å lese, og at jeg må se det i større sammenheng. Det har derfor blitt mange re-starter på bokprosjektet mitt, men jeg skal komme i mål.

KUNSTKORT

​Tilbake i 2010 fikk jeg en ide om å designe egne kort basert på maleriene mine. Jeg lærte meg photoshop og indesign, og kunne etterhvert fryde meg i teknikker og grafiske design. Det var utrolig spennende å skape alle disse utrykkene, leke med farger og sette sammen mine dikt og bilder på denne måten. Jeg fant et trykkeri i utlandet som trykket kortene. I begynnelsen var kvaliteten dårlig, og endel forsvant i svinn. Men etterhvert fikk jeg grep på det, og leverte også kort til mange butikker i Norge. Jeg deltok også på Ullared store kassasuksess på TvNorge. Dessverre klarte jeg ikke å få noen suksess ut av dette, og det ble mer jobb enn hygge. (og kostet mer enn det gav) Idag har jeg kun kunstkortene her på soulume, hvor jeg gir med en pakke kort ved kjøp av orakelkort eller malerier. Jeg donerer også kort til gode formål. Sjekk gjerne ut kortene her!

GENERELT OM MEG

Jeg kommer opprinnelig fra Stavanger, men bor i Sandnes. Jeg har to barn. Min datter Sara som skal ta master i Sydney våren 2020, og Haakon som blir 12 år i mai og som bor sammen med meg. Jeg er utdannet sykepleier. Opp gjennom årene har jeg arbeidet ved mange ulike steder, alt fra sykehus, apotek og helseklinikk. Jeg har også arbeidet mye med kunst og design i ulike former. Min intensjon med det jeg gjør er å inspirere andre og bidra til økt selvinnsikt og egenomsorg. Jeg ønsker å spre innsikter, og formidle en ny måte å se livet på.

TURENE I FJELL OG HEI

​I mange år har jeg vært en aktiv turgåer i fjellet. Jeg har ofte slått følge med «turbok-forfatter» Sverre Ramdahl Ranum, som går i fjellheimen flere ganger i uka. På den måten har jeg kunnet komme meg ut på lange og gode turer i hverdagen, noe jeg nesten er blitt avhengig av. Vi har vært på utallige fjelltopper i Rogaland, og delt mange fine stunder.

Pin It on Pinterest