Om meg

Annette Laurenze Sunde. Billedkunstner, Orakelkortskaper og Sykepleier fra Stavanger.

Annette Laurenze Sunde

Generelt om meg

Jeg heter Annette Laurenze og kommer fra Stavanger. De siste femten årene har jeg bodd i nabokommunen Sandnes. Jeg har to barn; Sara og Haakon. Datteren min jobber som bærekraft ansvarlig i Lærdahl Medical. Sønnen min går på ungdomsskole og elsker gitar og gaming.

Jeg er utdannet sykepleier og har arbeidet ved mange ulike steder, alt fra sykehus, apotek og helseklinikk. Jeg har også drevet mye med kunst og design i ulike former. Min intensjon med det jeg gjør er å inspirere andre og bidra til økt selvinnsikt. Jeg ønsker å spre innsikter og formidle en ny måte å se livet på.

Andre interesser

Jeg har en forkjærlighet for Vedanta og indisk filosofi. Bruker mye tid på meditasjon og indre arbeid i hverdagen. En livsreise med ingen ende…

Jeg er veldig glad i å synge og tar for tiden sangtimer hos pedagog. En dimensjon som gir meg masse glede, samtidig som stemmen avslører og lærer meg ting om meg selv.

I mange år har jeg også vært en aktiv turgåer i fjellet. Det ble stopp etter en ulykke som førte til kneoperasjon. Men jeg er så smått igang igjen! Jeg pleide å gå mye med Sverre Ramdahl Ranum, som er turbok-forfatter og kjenner alle topper i tjo og hei!

Annette Laurenze Sunde
Helbredelse - Norske Orakel kort
Annette Laurenze Sunde
Åndelig Våkenhet - Norske Orakel kort
Helbredelse - Norske Orakel kort
Hverdags Orakler kort
Hverdags Orakler kort

Om orakelkortene

Et stort og uventet eventyr i livet mitt! Jeg hadde ikke planlagt å lage slike kort og brukte det heller ikke så ofte selv. Jeg husker for mange år siden jeg var i Trondheim og deltok på alternativmessen med mine selvlagde kunstkort. En mann som Phil Philips kikket på meg og lurte på hvorfor jeg stod med disse kortene og ikke heller brukte evnene mine. Han sa videre at jeg ville gjøre suksess med orakelkort. Jeg stusset og trodde han mente «spå folk i kort» og svarte: nei, det kjenner jeg meg ikke igjen i. Men han skulle ha så rett som bare det.

Først i mars 2017 oppstod ideen om å lage disse kortene. Helt ut av det blå kom bare tanken til meg og det var som en indre impuls. Å kombinere bilder og tekst var egentlig perfekt produkt for meg å satse på og jeg hadde jo arbeidet med kunstkort-design siden 2010. Men orakelkort er noe annet enn kunstkort. De er magiske og har sin egen energi. De er en verdifull link til den indre visdom som vi alle har, så hvordan kunne lage jeg lage slike kort? Som er ekte og troverdige?

Jeg hadde heldigvis ingen plan, for da hadde jeg trolig begrenset meg og kanskje sabotert denne prosessen. Istedet satte jeg ned og bare gjorde det. Jeg lot alt sprette frem usensurert og ta form av seg selv. Minimalt med tenkning, og full tillit til  prosessen. Både titler, tekster og bilder kom i rekordfart og det var enkelt for meg å gjøre det. Tittelen på den første stokken ble Åndelig Våkenhet. Jeg printet kortene ut på A4 ark og begynte å trekke og teste, og opplevde med det samme at de virket svært godt. Ganske raskt etter fikk jeg trykket opp noen på et lokalt trykkeri, og sendte ut til venner og andre som jeg visste brukte slike kort. Her fikk jeg bekreftet at kortene var sanne, klare, hjelpsomme og ganske magiske. Overveldende positiv feedback satte igang en kjede av gode ting. Blant annet ble de tatt inn hos Bokklubben ENERGICA og mange nettbutikker.

Dette gav meg mersmak, og jeg plukket ut ett kort fra den første stokken som ble tema for stokk nummer to. Nemlig Syndebukken. Jeg skapte en ny stokk med utspring i skyld og skam, og hvordan håndtere og hjelpe seg selv. Denne var til testing over hele landet, ble evaluert og deretter endret til Helbredelse. 

I 2020 kom stokk nummer tre som ble skapt på samme vis som den første. En fantastisk kanalisering og tilblivelses på kun uker. Jeg hadde så smått startet opp arbeid med indiske kort, men så kom denne energipakken ut av det blå. Jeg arbeidet intenst over få dager, og delte det ikke med noen. Selv da kortene gikk i trykken, visste ingen noen ting før prøveeksemplaret var ferdig. Jeg tok en stor sjanse da jeg bestilte storopplag med gull på kanter og dyr produksjon, men gjett om det har vært verdt det. Den beste til nå, sier mange. Den nye Hverdagsorakler har en høy vibrasjon og er et optimalt orakelprodukt. Selv om jeg har skapt alle de tre stokkene, føler jeg lite eierskap til dem. Jeg har jo alle åndsverk-rettighetene, men på et annet plan er energien i kortene universell og ikke min personlig

Om billedkunsten

Jeg begynte å male for snart tyve år siden, og hadde min første utstilling i 2001. På den tiden var alt nytt, jeg var nysgjerrig og prøvde ut teknikker og ulike medium. I begynnelsen var alle bildene i akryl, men etter et malekurs hos Tor Olav Lunde på Jæren, begynte jeg å bruke olje.

Maleriene endret seg etter min egen indre prosess og utvikling. Jeg følte gjennom årene at bildene fikk et mildere og mer forsonende uttrykk, og ble mer harmoniske. Malingen har alltid gått i faser for meg, og jeg presterer best når jeg er i flow.

​Maleriene mine er grunnet i akryl, og deretter bruker jeg en blandingsteknikk av olje og oljepastell, og jeg maler stort sett på lerret. Gjennom årene har jeg fått en egen stil og male-teknikk med mye struktur og sterke farger. Jeg bygger lag på lag, og liker detaljrike uttrykk. Selv føler jeg at bruk av fargekomposisjoner og evnen til å skape uttrykksfulle bilder er mine sterkeste sider.

​Mange spør meg om hvor jeg får inspirasjon til å male, og da svarer jeg alltid at det er noe som bare skjer. Inspirasjonen er tilgjengelig hele tiden, men at jeg må være påkoblet og mottakelig for å «laste inn». Noen ganger er jeg avskrudd og da funker det ikke å male. Men heldigvis er ikke det så ofte. Jeg opplever stort sett at jeg kan glede meg over den kreative energien. Det handler også om å ha tid og være disiplinert nok til å gjøre jobben ferdig. Som oftest maler jeg på mange bilder samtidig, og går fra det ene til det andre i perioder av ganger. Mye glede og energi til å male henter jeg også fra naturen. Det er selvrensende å dra på tur og jeg kommer alltid hjem med en god følelse.

Min CV

Annette Laurenze Sunde, CV 

Om kunstkort og skriving

TEKSTFORFATTER

​Jeg er glad i å skrive dikt, historier, blogg oa. Gjennom årene har jeg skrevet flere diktsamlinger og en roman, men ikke utgitt noe på forlag enda. Jeg har laget diktkalendere som ble utgitt gjennom privat samarbeid. Den ene til inntekt for barnehjem i Guinea og Sierre Leone i Vest-Afrika hvor min søster arbeidet, og den andre som i regi av en kvinnegruppe som jeg tidligere deltok i. Den tredje er en kunst og diktkalender for 2017. Jeg har mange andre skrive-prosjekter liggende som jeg vil fullføre en eller annen dag. I de siste årene har jeg for alvor kommet i gang med en bok med selvbiografisk innhold. Her deler jeg fra livet mitt, sett i en åndelig sammenheng. Da jeg begynte å skrive på denne boken, var intensjonen å kategorisere, forstå og integrere alle de merkelige opplevelsene jeg har hatt, på godt og vondt. Men etter hvert har jeg tenkt at dette kan være verdifullt for andre å lese, og at jeg må se det i større sammenheng. Det har derfor blitt mange re-starter på bokprosjektet mitt, men jeg skal komme i mål til slutt.

KUNSTKORTDESIGNER

​Jeg har en bakgrunn i kortdesign fra 2010. Jeg fikk en ide den gang om å designe egne kort basert på maleriene mine. Jeg lærte meg photoshop og indesign, og kunne etterhvert ta glede i teknikker og grafiske kreasjoner. Det var utrolig spennende å skape alle disse utrykkene, leke med farger og sette sammen mine dikt og bilder på denne måten. Jeg fant et trykkeri i utlandet som trykket kortene. I begynnelsen var kvaliteten dårlig, og endel forsvant i svinn. Men etterhvert fikk jeg grep på det, og leverte også kort til mange butikker i Norge. Jeg deltok også på Ullared store kassasuksess på TvNorge. Dessverre klarte jeg ikke å få noen suksess ut av dette, og det ble mer jobb enn hygge. (og kostet mer enn det gav) Idag har jeg kun kunstkortene her på nettsiden, hvor jeg gir med noen kort ved kjøp av orakelkort eller malerier. Jeg donerer også kort til gode formål.

Sjekk gjerne ut kunstkortene her!

Pin It on Pinterest